Основно училище в град Берковица

Кариерно ориентиране през последната проектна седмица

Последната проектна седмица в Първо основно училище „Никола Вапцаров“ – Берковица, бе насочена към кариерното ориентиране.
Кариерните консултанти при ЦПЛР ОДК "Ние, врабчетата" – гр. Монтана, съвместно с екипа на I ОУ "Н. Й. Вапцаров" – гр. Берковица, направиха тридневен учителски форум "ПРОФЕСИОГРАФСКА ЕКСКУРЗИЯ", където организираха разнообразни практически занимания по кариерно ориентиране с ученици от IV, V, VI и VII клас.
През първия ден децата се запознаха с характеристиките на различни професии, направиха рисунки и плакати.
През втория ден, след като се самоопределиха професионално, под ръководството на консултантите и екипа на училището - Нели Сергеева - учител по ФВС, Габриела Иванова - медицинско лице в училището, и Габи Атанасова - главен готвач в стола, децата се включиха активно в характерните за различните професии дейности. Те влязоха в ролята на готвачи, строители, лекари, озеленители, предприемачи, спортисти, шофьори и бояджии.
Част от деня беше посветен и на безопасността на движението по пътищата, като учениците участваха в различни състезания и възстановки на пътни ситуации.
В заключителната част на третия ден всички участниците пуснаха своите балони с мечтаната от тях професия и получиха грамоти за творческа изява в кариерното ориентиране. За празничното настроение допринесе групата на готвачите, която под ръководството на главния готвач в училището се погрижи за кетъринга и приготви вкусотии на барбекю.