Основно училище в град Берковица

Интересни инициативи за малките второкласници през първата юнска седмица

През първата седмица, посветена на проектни дейности, занимания по интереси и подкрепа на ученици, второкласниците от Първо основно училище „Никола Й. Вапцаров“ - Берковица, се включиха в разнообразни инициативи.
Те участваха в общоградското мероприятие - рисунка на асфалт, организирано от Община Берковица по повод 1 юни - Деня на детето. Учениците нарисуваха с тебешири цветни картини на тема “Детство мое“ и за награда получиха лакомства и балони.
Децата от втори клас са и част от проекта „Крилатите фрази“. Те започнаха да изработват своята книжка по приказката „Приключения с люлка“, която сами са измислили. Младите автори ще трябва да нарисуват и четири картини, от които да изработят след това книжката.
Интересни бяха и заниманията по проекта “Нестле за по-здрави деца“. Последната тема, по която децата работиха, е „Избери водата“. Те гледаха видеофилм, записан от „Музейко“, научиха колко е важна водата за здравето ни, решаваха занимателни упражнения.
През останалото време учениците играеха различни занимателни игри - футбол, народна топка, топка над въже, свободни игри, криеница. Разходиха се до парк „Здравец“.
Ж. Ангелова
Дейностите продължават и следващата седмица. Ще следим с интерес всяка стъпка на класа от 20 момчета и 3 момичета.