Основно училище в град Берковица

1130 лева е дарената сума, събрана на благотворителния базар, организиран от Първо основно училище „Никола Вапцаров“ – Берковица, на 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Базарът даде началото на дарителска кампания с цел доизграждане на STEM център „Трансформация“ по Национална програма на МОН, чието мото е „Страстно създаваме поколение от щастливи, креативни, иновативни и критични мислители“.
Чрез него ще се осъществи усъвършенстването на съвременната образователна среда и технологии с възможност за смяна в режимите на учене; създаване на ново учебно STEM съдържание чрез трансдисциплинарна интеграция на предметите; съставяне на училищна програма за кариерно ориентиране; прилагане на иновативни методи и подходи за ефективно преподаване; промяна в организацията и управлението на учебните процеси; професионално кариерно развитие на учителите и лидерския екип.
Ръководството на училището, учителският колектив и всички ученици на Първо основно училище благодарят най-сърдечно на всеки добротворец, който даде своята подкрепа за каузата с труд и парични средства.
Кампанията продължава, а дарителската сметка е открита за всеки, който вижда бъдещето в здравата връзка между святото начало на буквата и адаптирането на образователната система към изискванията на новото време.
Защото бъдещото поколение има нужда от подкрепата на всеки един от нас.
БАНКА: ОББ
IBAN: BG22UBBS80023300355410
ПОЛУЧАТЕЛ: ПЪРВО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ,,НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ"
ОСНОВАНИЕ: ДАРЕНИЕ ЗА ЦЕНТЪР